2010. július 30., péntek

Konyha tervezése


A konyháról a végtelenségig lehetne írni, azonban szeretném pár sorban összefoglalni róla a fontos tudnivalókat.
Amikor tervezésbe kezdünk érdemes hosszútávon gondolkodni a konyháról, hiszen nem olcsó mulatság, a vezetékek kialakítása, a burkolat, az elektromos berendezések, és még nem is említettem magát a konyhabútort.



A konyha a sütés, főzős helye. Itt tároljuk a főzéshez szükséges eszközöket, amelyek jók, ha kéz közelben vannak.
Jó ha kapcsolatban van az étkezővel, ahol a tálaláshoz szükséges eszközöket tudjuk tárolni. Továbbá, ha van egy hűvös szellőztetett helyiség, a kamra, ahol megfelelő feltételeket tudunk biztosítani az élelmiszereknek. Ha nincs külön háztartási helyiségünk, akkor az ott lévő dolgok a konyhában is kaphatnak helyet.
Fontos a technológiai sorrend a könnyű munkavégzés végett, biztonságos, és balesetmentes legyen, ergonómiai szempontoknak megfeleljen, a méretezése megfelelő legyen, hogy kitudja nyitni az alsó elemsor ajtaját anélkül, hogy bármibe is beleütközne.