2011. január 31., hétfő

Garázs lakás


Fekete padló, üveg felületek, üzenetek a falakon, és domináló zöld szín. A garázs épületben kialakult bohém enteriőrökért Estrella Salietti spanyol tervező a felelős. Nekem bejön!:)


2011. január 30., vasárnap

Hangulat 1.


Egy nyugodt vasárnap délutánt nem is lehet szebben eltölteni, mint a kinti mínuszok elől elbújva a meleg szobában ülve a gép előtt inspirációt keresni. Keresgélés közben Oliver Schwarzwald fotográfus szépséges fotóira bukkantam, amely a Hangulat címet kapta blogomban.


2011. január 27., csütörtök

Modern iroda


Egyre felkapottabbak az irodák nem mindennapi megjelenése, ahol a munka ezáltal máris más értelmet kap. A most következő Tebfin iroda, amelyet a Source Belsőépítészeti cég tervezett  egy jó példája ennek.


2011. január 26., szerda

Háttér enteriőr 2.


Manolo Yllera fotográfus munkái közül vetettem szemet pár fotóra, amelyet a Háttér enteriőrök folytatásaként mutatnék be. Szerintem ezek is vannak olyan jók, mint az első felvonásban bemutatott képek, amelyeket ha nem látott ide kattintva megtekinthet.


2011. január 25., kedd

Félelmetes kilátással a tóra


Ez a Kanadában található üveg ház egy fotográfus otthona, és munkahelye is egyben. A GH3  cég tervezte számára a dupla belmagassággal és, nyitott terekkel rendelkező épületet, amely úgy tűnik mintha lebegne a víz felett.


2011. január 22., szombat

Harley Davidson a lakásban


Eva Dayton az Armani divatházban eltöltött évei után saját butikot nyitott férjével Gentry Daytonnal, amely az Eva Gentry Design nevet kapta. Közös érdeklődésük a belső terek tervezése, amely  hamarosan azt eredményezte, hogy foglalatoskodni kezdtek vele.
A minimalizmus hívei, ahogyan a most következő képek is mutatják, és ahol a fekete-fehér az uralkodó, belopva Harley Davidsont.


2011. január 21., péntek

Anna Stępkowska


Szívemhez közel áll a népművészet. Ezért is esett választásom Anna Stępkowska lengyel tervező munkáira, aki a lengyel népművészet motívum világába kalauzol el bennünket. Bútorokkal, kiegészítőkkel szeretteti meg a népművészetet még azokkal is akiket eddig nem érdekelt ez a világ.


2011. január 19., szerda

Színes reklámügynökség


A Stuttgartban található Zipher cég munkája, ez a szintén Stuttgartban található reklámügynökség, amely színességével hívta fel magára a figyelmet. 


2011. január 18., kedd

Újrahasznosítás 2.


Igaz, 2007-ben született meg ennek a szőnyegnek az elgondolása és elkészítése, de úgy gondolom napjainkban is megállja a helyét. A szőnyeg újrahasznosított takaróból készült, mely a holland tervező duó Tejo Remy és Rene Veenhuizen munkája. 
És azért is lett aktuális bemutatása, mert a Színes és modern elnevezésű bejegyzésemben a számos design darab mellett, ez a szőnyeg is megtalálható.


2011. január 17., hétfő

Színes, és modern


Egyszerű, letisztult, és színes, röviden így jellemezném ezt az épületet.
Kaliforniában járunk Lara Hedberg, és Chris Deam otthonában, akik 10 évvel ezelőtt döntöttek a felújítás mellett, amelynek eredménye lett ez a modern családi fészek.


2011. január 12., szerda

Színes napok


Az elkövetkezendő napok a színekről fognak szólni, és kapnak nagyobb figyelmet.
A három alapszínnel kezdeném, amelyek mindegyikéhez párosul egy enteriőr kép. Először is a vörössel kezdeném, amely a tűz és hőség színe, amely szűkíti a teret, nyugtalanságot, türelmetlenséget, és agressziót kiváltó szín, nem árt ha óvatosan bánunk vele.


2011. január 10., hétfő

Újrahasznosítás 1.


Összeszedtem pár újrahasznosított anyagot, amelyek újra felhasználásával lámpákat kapunk.
Plasztik üvegekből már számos kreációt láthattunk, íme egy újabb alkotás. A lámpa LED megvilágítású. Tervező Bao Khang Luu.


2011. január 8., szombat

Római álmodozás


Hétvégére hagytam pár enteriőr képet, amellyel álmodozásra invitálnám olvasóimat.
Lazzarini Pickering Stúdió munkájának tudható be ez a fantasztikus belsőtérrel rendelkező apartman, amely Rómában található.


2011. január 7., péntek

Exkluzív bemutatóterem


Ryan Hughes közreműködésével létrejött egy olyan bemutatóterem, ahol 4 000 négyzetméternyi területen található exkluzív gyűjtemény bútorokból, tárgyakból, és amely építészek, belsőépítészek számára ajánl fel vásárlási lehetőséget. Íme egy kis ízelítő a kínálatból.


2011. január 5., szerda

Háttér enteriőr 1.


Egy divatfotózás nem csak a modellről, a ruháról, a sminkről, és a hajról szól, hanem a helyszín megválasztásáról is, amelynél szakemberek nyújtanak segítséget.
Egy-egy helyszín, bútordarab kiválasztásával még jobban  fokozhatjuk a fotók hangulatát. Nagyon kedveltek a kastélyok, elhagyatott épületek, és legtöbbször ilyen típusú képekkel találkozunk.


2011. január 4., kedd

Ecca ecca eccarvú


Azaz egyszarvú - így szólt Ágnes, amikor egy egyszarvúra fájt  a foga.
Egy kis vidámságot szeretnék hozni a szürke hétköznapokba a mai bejegyzésemmel. Nemrégiben néztem meg a Gru című animációs filmet, amelynek ha a története nem is ragadott meg annyira, de a megkomponált belsőterek, és bútorok annál inkább.
Az első képen a csavart függesztett lámpákra hívnám fel a figyelmet.


2011. január 3., hétfő

Náddal borított otthon


Az épület tervezője Arjen Reas fiatal holland építész, aki nemrégiben fejezte be ezt a modern nádtetős házat, amely mellett nem lehet anélkül elmenni, hogy meg ne csodálja az ember. A modern épület tetőszerkezete, és fala nád borítást kapott.