2011. augusztus 31., szerda

Téglafal igen vagy nem?


Kedveljük vagy sem a téglafalat? Íme pár példaKÉP, ami miatt lehet szeretni. Általuk karakteressé válik otthonunk.


2011. augusztus 30., kedd

Lépcsőfok dekoráció


Öltöztessük lépcsőnket új ruhába, ha már meguntuk a meglévőt. Legyünk kreatívak! Tegyünk matricát, amely nem csak a falakon mutatnak jól, hanem a lépcsőn is. Legyen az egy egyszerű felirat, vagy kedvenc idézetünk. 
Tegyünk tapétát, amely fölöslegessé vált a fal tapétázásakor, vagy tegyünk burkolatot, amely kimaradt átalakításkor.



2011. augusztus 25., csütörtök

Hűsítő képek


Tombol a nyár! Csak, hogy lehűsítsük magunkat ezen a forró napon ezért vizes, és medencés képeket válogattam a Design Elements blogról.
Egyes képeken egy-két design darab is megjelenik.


2011. augusztus 24., szerda

DIY könyvespolc


Pár lépés alatt a megunt régi komódból színes tárolót varázsolhatunk. Nem kell hozzá más mint egy komód fiókjai, ecset, festék, ragasztó, tapéta. 


2011. augusztus 23., kedd

Rongyszőnyeg a lakásban


Igen vagy nem helyezne el otthonába rongyszőnyeget?
Léteznek olyan cégek, amelyek a mai napig ugyanolyan technikával készítenek szőnyegeket, mint 100 évvel ezelőtt.
A hatalmas anyag és színválasztéknak köszönhetően hangulatossá tehetjük otthonunk bármely részét.


2011. augusztus 20., szombat

Marcel Wanders


"Ha igazán odafigyelünk az emberekre, megérezhetjük, miről álmodnak. Ha szóba állunk velük, egyszerre megérthetjük igényeiket: olyasmit várnak tőlünk, ami újszerű, izgalmas, de biztonságérzetet is nyújt; ami individuális, mégis meghitten ismerős. Az illúzió és a remény iránti igény sohasem szűnik meg."

(Marcel Wanders, Előszó, A humanitás jelenkori reneszánsza)


Kép innen.

2011. augusztus 19., péntek

2011. augusztus 16., kedd

Ez+az 2.


A Riazzoli blogon tettem látogatást, majd sikerült az oldalon ragadnom. Azt mondogattam magamban még csak ezt az egy oldalt megnézem, na még csak a következő oldalt...
Végül ezeket a képeket sikerült összeválogatnom a mai napra.


Túlméretezett otthon


A fiatal pár számára mintegy 410 négyzetméter áll rendelkezésre, 3 szinten. Az alapkoncepció: tágas egybenyitott terek létrehozása.  

A nappaliban túlméretezett szürke kanapé, és ottomán, a fehér falak egyhangúságát pedig falmatrica töri meg.


2011. augusztus 12., péntek

Inspiráció: A víz


A tervezőnek inspirációra, a költőnek múzsára van szüksége.:) A lakás tervezőit a víz inspirálta, a téma adott volt hiszen az épületből végtelen kilátás nyílik az óceánra.

A fekete-fehér kombináció soha nem megy ki a divatból, mint ahogy számos példáját láthattuk már, azonban bevállalósnak kell lennünk ahhoz, hogy egy ilyen környezetben élni is tudjunk. A lakás sárga fényei azonban melegebbé tették ezeket a tereket. 


2011. augusztus 9., kedd

Fehér paradicsom


Pár design bútor és kiegészítő, vakítóan fehér fal, csodás kilátás a tengerpartra, röviden így jellemezném ezt a villát, amely a maga egyszerűségével egy igazi fehér paradicsom.


2011. augusztus 8., hétfő

Csak az a szép zöld gyep


Ki ne ismerné Poldi bácsi parkőr kedves kis történetét, aki 52 év után nyugdíjba megy, és nagy szívfájdalma, de ott kell hagynia a szép zöld gyepet. Ha valaki mégsem ismerné a filmet a bejegyzés végén beletekinthet.:)
A mai nap a gyep kap főszerepet lakáson belül. Természetes nem igazi, hanem mű, és ráadásul szőnyeg, de fű hatását kelti.


2011. augusztus 4., csütörtök

Kis lakás, nagy megoldás


Alan Chu és Cristiano Kato építészek tették élhetővé ezt a "doboz" alakú lakást, ahol egy térben kapott helyet a konyha, étkező, nappali, és hálószoba. Mindössze egy-egy szinteltolás jelöli ki a különböző funkciójú helyiségeket. Igazi jellegzetessége a fa padló, és az azonos falburkolat, amely által különleges hangulat uralkodik a lakásban.


2011. augusztus 2., kedd

Ez+az


Ez+az válogatás a The Diversion Project blog képeiből. Mert ma ilyen napra ébredtem. Lesz itt fürdőszoba, nappali, konyha, étkező, különféle stílusok, és minden, ami szemnek-szájnak ingere.:)


2011. augusztus 1., hétfő

Kortárs otthon


Az 1770-ben épült Merchant háznak nevezett épület átalakítás után érte el jelenlegi formáját, amely a Søren Rose Studio munkájának köszönhető. A kortárs darabokkal berendezett otthon egy-két színfoltja teszi különlegessé a helyiségeket.