2014. szeptember 11., csütörtök

Álom nappaliból, álom maradt


Nehéz, mikor az ember lánya összeköti életét egy olyan személlyel, kivel ízlésük nem egyezik otthonukat illetően. Vita egy-egy megoldás, bútordarab, textil, kiegészítő kiválasztásánál.
Számos ellentétünk adódott abból, hogy míg én kedvelem a különleges megoldásokat, párom a szokványos megoldásoktól nem képes elszakadni. Ezt tudomásul kellett vennem. Ennek függvényében született meg a nappalink.

Az álom nappali, továbbra is álom maradt (lehet érnünk kell még hozzá), e helyett született meg ez a variáció.



Kiindulópontunk a kanapé volt, ezt választottuk ki először. Tudtuk, hogy a nálunk található kínálat igen gyér, és felkészültünk arra, hogy ez lesz a legnehezebb feladat. Mindezt nehezítette a fal hosszúsága, mely végett nem tehettünk be bármilyen méretű ülőalkalmatosságot.
Itt jegyezném meg, hogy frászt kapok azoktól az enteriőröktől, ahol a kanapé pár centire kilóg a falszakasztól. Brr...
Két kanapé között hezitáltunk. Mindkettő kényelmes, formája, mérete megfelelt. Kipróbáltuk őket többször is, tapogattuk, alaposan megvizsgáltuk őket, majd végül a képen látható kanapét választottuk: innen.

Üvegasztalunk maradt a régi, jelenleg nem szándékozunk cserélni. (Nem pont ez az üvegasztalunk van, mint a képen látható, abban különbözik a nappalinkban lévőtől, hogy a miénk kecsesebb lábakon áll. Gondoltam bearanyoztatom majd a lábait.) Ehhez jött a kivi zöld szőnyeg. Tudom, elég szokványos, de hiszem azt, hogy majd a fotelok színes kárpitja, a színes médiabútor, és a festmény a falon kompenzálja ezt. :)

Lámpa ügyben sehogy sem állunk, még egyik helyiségbe sem vettük meg. Elképzeléseink vannak, sőt a nappaliba konkrét elképzelésünk van, a képen látható lámpa: ez.

Sokat vitatott téma nagymamám foteljainak nappaliba kerülése. Páromnak kényelmetlenek, és sem formájával, sem mintázatával nincs kibékülve. Kompromisszumot kellett kötnünk, a fotelok jöhetnek, másik szövettel. Szeretném valamilyen kék színű kárpitanyaggal bevonni, itt-ott szegecseléssel díszíteni. 

Ami még hiányzik a nappaliból, az a médiabútor. A bútor megvan, nagyobb átalakításra vár. Természetesen új színt is kap, befutó a sárga, és korall színpáros.

Terv és ötlet rengeteg, megvalósítás még várat magára.